• Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi
  • Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi
  • Arıtma Tesisi
  • Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi
  • Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi Kış Mevsiminde
  • Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi
İÇME SUYUNDAN FAYDALANILARAK ENERJİ ÜRETİLMEYE BAŞLANDI 23 Mayıs 2017 Salı 12:07

Rizesu Yap-İş Birlik  Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, protokol eşliğinde Küçükçayır, Andon İçme Suyu Arıtma Tesislerinde kurulan enerji üretim tesislerinin  açılışını yaptı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Smart Hidro Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cansun, Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluş Başkanlarının  katılımıyla gerçekleşen açılış, Başkan Kasap’ın protokol üyelerine gezdirdiği Enerji santrali, içme suyu arıtma tesisleri ve Scada Kontrol Merkezinde yapılan incelemelerle devam etti.

Açılış konuşmalarında; Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Projenin içerisinde bütün paydaşlarımızla beraber tamamlanması için mücadeleyi verdik. Bu tesis Türkiye’de kendi çapında bir ilktir. Şehir şebekesinin suyundan elektrik üretilen ilk enerji santralidir. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın dediği gibi su akar Türk yapar ifadesini ‘su akar Rizeliler yapar’a güncelliyoruz.” dedi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, “Böylesine güzel bir enerji üretim projesiyle karşılaşabilmek gerçekten bizim için bir şanstır. Bu konuda katkısı olan herkesi kutlamamız gerekiyor” diye konuştu.

Mehmet Cansun, “Görmüş olduğunuz şu andaki tesis yapılan yatırımların 3’te biridir. İnşallah 10 gün içersinde çalışmalarımızın bir ikinci yarısı daha devreye girecektir. Geriye kalan 60 günlük sürede de tamamı aktif olarak çalışacaktır. Burada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Arıtma Tesisi ve  Maslakta kurulan  enerji üretim tesislerinde saatte 1.5 MW enerji üretilecektir. 

Bu enerji  üretimi ile  içme suyu arıtma tesisinin elektrik ihtiyacı  karşılanacak ve  kalanı ise şehir şebekesine verilecektir. 

Böylelikle yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı noktasında önemli bir yatırım hayata geçmiştir.

 

© 2015 RizeSu Yap-İş Birlik Başlanlığı
Tüm hakları saklıdır.

Adres: Piri çelebi Mah. Menderes Blv. No:182 Rize Belediye Hizmet Binası Kat:3 /RİZE
Telefon : 0(464) 2140523
Fax : (0464) 2140523
E-Posta : baskanlik@rizesuyapis.gov.tr