• Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi
  • Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi
  • Arıtma Tesisi
  • Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi
  • Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi Kış Mevsiminde
  • Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi
İÇMESUYUNDA ENERJİ ÜRETİMİ HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI 12 Ocak 2017 Perşembe 12:16

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Smart Hidro A.Ş. ve Andon İçme Suyu Birliği (Rize Su Yap İş ) ile toplantıda bir araya geldi.

Aynı zamanda Rizesu Yap-iş Birlik Başkanı olan Prof. Dr. Reşat Kasap’ın makamında gerçekleştirilen toplantıya, Smart Hidro A.Ş. Genel Müdürü Ali CANSUN, Rize Su Yap İş Birlik Müdür Vekili Birol Durmuş ve teknik ekip katıldı.

Toplantıda, Belediye Başkanı Kasap’a Andon İçme Suyu Birliği isale hatları üzerinde enerji kazanımı anlaşması çerçevesinde uygulanan projenin süreci hakkında bilgiler aktarıldı.

Smart Hidro A.Ş. Genel Müdürü Ali CANSUN toplantıda yapmış olduğu açıklamada, “Elektrik Dağıtım Şirketi ile enerji nakil hattı bağlantı anlaşması yapılan projenin önümüzdeki aylarda devreye alınıp enerji üretimine başlanacağını” belirtti.

Yılda yaklaşık 8 milyon Kw/h üzerinde elektrik üretilmesi planlanan proje ile içme suyu olarak kullanılan andon suyundan, aynı anda enerji kazanımı da sağlanmış olacak. Kazanılacak bu enerji yaklaşık 3000 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak.

© 2015 RizeSu Yap-İş Birlik Başlanlığı
Tüm hakları saklıdır.

Adres: Piri çelebi Mah. Menderes Blv. No:182 Rize Belediye Hizmet Binası Kat:3 /RİZE
Telefon : 0(464) 2140523
Fax : (0464) 2140523
E-Posta : baskanlik@rizesuyapis.gov.tr