• Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi
  • Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi
  • Arıtma Tesisi
  • Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi
  • Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi Kış Mevsiminde
  • Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi
RİZESU YAP-İŞ, DAYANIKLI ALT YAPI MEVCUT DURUM TESPİT ÇALIŞTAYINA KATILDI. 02 Mart 2020 Pazartesi 16:43

Rizesu Yap-İş,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dünya Bankası ve Rize Belediyesi yetkililerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı Dünya Bankası tarafından desteklenen 'Kent Ölçeğinde Afet ve İklim Riski Değerlendirmelerinin Yapılmasında Belediyelerin Desteklenmesine Yönelik Teknik Destek Projesi' kapsamında organize edilen Dayanıklı Altyapılar Mevcut Durum Tespit Çalıştay’ına katıldı.

Proje, kritik ve planlanan altyapı tesislerinin afet ve iklim risklerine karşı başlangıç, dayanıklılık durumunu tespit etmesi, uygulamalar ve öneriler doğrultusunda nerelerde iyileştirmeler yapılabileceğini belirlemesi ve risk analiz değerlendirmesi bakımından önem arz etmektedir. Ayrıca, Rize Belediyesi Türkiye’de bu anlamda hibe desteği alan ilk 2 belediyeden bir tanesi oldu.

Çalıştay açılış programında konuşan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, yapılan analizlerin Rize’nin akarsularını, deprem riskini ve heyelan risklerini ortaya koymasının amaçlandığını belirterek, yeni iklim değişikliği analizleriyle birlikte yapılan haritalarla önceden alınan tedbirlerin artacağını söyledi.

Belediye olarak tedbirler aldıklarını, şehir merkezinde bulunan akarsular üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Metin, tedbirli davranmanın ve yapılaşmanın doğal afetlere dayanıklı olmasının  en büyük korunma yöntemi olduğunu ifade etti.


Konuşmaların ardından, çalışma grupları oluşturularak, proje kapsamında şimdiye kadar toplanan veri ve dökümanlar gözden geçirildi ve değerlendirmelerde bulunuldu.

 

 

© 2015 RizeSu Yap-İş Birlik Başlanlığı
Tüm hakları saklıdır.

Adres: Piri çelebi Mah. Menderes Blv. No:182 Rize Belediye Hizmet Binası Kat:3 /RİZE
Telefon : 0(464) 2140523
Fax : (0464) 2140523
E-Posta : baskanlik@rizesuyapis.gov.tr