• Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi
  • Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi
  • Arıtma Tesisi
  • Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi
  • Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi Kış Mevsiminde
  • Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi
İçme suyu hattında enerji üretilmesi 03 Şubat 2016 Çarşamba 18:32

Rizesu Yap-İş ve Smart Hidro Elektrik Üretim A.Ş arasında  11 Ocak 2012 tarihinde sözleşmesi imzalanan ‘Rize içme suyu sisteminde elektrik üretilmesi iş’i kapsamında yapılması gereken tesis ve ekipmanların kurulumu büyük ölçüde tamamlanmıştır. Sistemin tamamı devreye alındığında yaklaşık 4MW enerjinin üretileceği Tesis ve andon maslak santral ünitelerinde türbin ve elektrik panoların montajı yapılmış ve türbinler basınç testine tabi tutulmuştur.

İçme suyu isale hatları üzerinde lisanssız üretim tesislerin kurulabilmesine ilişkin yönetmeliğin resmi gazetede yayınlanmasının ardından Kurumumuz tarafından gerekli proje, rapor ve resmi belgeler hazırlanarak İl özel idareye müracaat edilmiştir.

Rize İl Özel İdaresi konu ile alakalı diğer kamu kurumlarında görüşünü alarak  yapılacak değerlendirme sonucu başvurunun uygun bulunması halinde su kullanım izin belgesi tarafımıza verilecektir. Bu işlemlerin ardından enerji nakil hattına bağlantılar yapılarak elektrik üretiminin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. 

© 2015 RizeSu Yap-İş Birlik Başlanlığı
Tüm hakları saklıdır.

Adres: Piri çelebi Mah. Menderes Blv. No:182 Rize Belediye Hizmet Binası Kat:3 /RİZE
Telefon : 0(464) 2140523
Fax : (0464) 2140523
E-Posta : baskanlik@rizesuyapis.gov.tr