• Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi
  • Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi
  • Arıtma Tesisi
  • Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi
  • Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi Kış Mevsiminde
  • Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi
ŞİDDETLi YAĞIŞ İSALE HATTINA ZARAR VERDİ 06 Ocak 2016 Çarşamba 01:02
Rize’de etkili olan şiddetli yağışlar Salarha deresinin taşmasına ve  eski Dörtyol karayolu güzergahından devam eden Güneysu, Çayeli ve Gündoğdu’yu besleyen içme suyu boru hattının tahribine neden olmuştur. 
 
 
Boru hattının zarar görmesinin ardından Rizesu Yap-İş Birlik Başkanı  Prof.Dr.Reşat KASAP, Birlik Müdürü Ümit Hüseyin SARI, Rize Belediyesi Bşk. Yardımcıları ve Su işleri idarecileri tarafından olay yerinde teknik incelemeler yapılmıştır.
Birlik Başkanı Prof.Dr. Reşat  KASAP  olay yerinde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ‘Geceden sabaha kadar ilimizde yoğun yağışa mağruz kaldık. Salarha vadimizde etkili olan yağış Gündoğdu bölgemiz ve Çayeli ilçemize giden Andon suyu ana şebeke hattımızda tahribat yaratarak boru hattında büyük çaplı kopmaya neden oldu.
 
 
Tüm ekiplerimizle seferber olduk, çalışmalarımız su hattının kaynak yapılarak onarılması yolunda sürüyor. Ekiplerimizin sabaha kadar yapacak olduğu gayretli çalışmaları sonrası kısa sürede onarılarak bu hattan faydalanan Gündoğdu bölgesi ve Çayeli bölgesine kısa sürede suyun tekrar verilmesi için yoğun çaba içerisindeyiz’. 
 
Gece 2’de tamamlanan  arıza işlemi sonrasında  isale hattına su verilmeye başlanmıştır.
 
© 2015 RizeSu Yap-İş Birlik Başlanlığı
Tüm hakları saklıdır.

Adres: Piri çelebi Mah. Menderes Blv. No:182 Rize Belediye Hizmet Binası Kat:3 /RİZE
Telefon : 0(464) 2140523
Fax : (0464) 2140523
E-Posta : baskanlik@rizesuyapis.gov.tr